“SponsorKliks,

Scouting St. Jan Baptist (Scouting Heerlen)
Gepubliceerd door Groepsbestuur in Algemeen · 24 april 2020
Tags: Coronavirus
Update Coronamaatregelen
24 april 2020
Beste ouders/verzorgers,
Naar aanleiding van de persconferentie van de overheid op dinsdag 21 april jl. heeft Scouting Nederland haar advies aan alle scoutinggroepen aangepast. Het goede nieuws is dat de opkomsten van de bevers, welpen en scouts weer vervolgd mogen worden.
Hier zitten wel enkele voorwaarden aan verbonden:
- Iedereen van 13 jaar en ouder dient anderhalve meter afstand tot elkaar te houden. Dit geldt dus voor Scouts, Explorers en leiding. Fysiek contact is tevens niet toegestaan. Tussen Welpen onderling mag wél fysiek contact plaatsvinden, bijvoorbeeld tijdens het spelen.
- Opkomsten mogen alleen buiten plaatsvinden. Bij slecht weer kan de opkomst door de leiding worden geannuleerd. Dit doen zij uiterlijk 1 uur voor aanvang van de opkomst.
De opkomsten gaan verder vanaf vrijdag 1 mei (Scouts) en zaterdag 2 mei (voor Bevers en Welpen).
Daarnaast willen wij u ook nog op de volgende twee punten wijzen.
- Laat uw kind(eren) thuis bij verkoudheidsklachten!
- Zet uw kind onderaan het Jamboreepad bij de Henri Jonasstraat af en blijf bij het ophalen in uw auto of bij de fiets wachten. De leiding ziet erop toe dat alle kinderen opgehaald worden. Blijf niet met andere ouders staan en praten.
- De leden dienen direct na de opkomst naar huis te gaan. Ze mogen niet blijven hangen. Ook niet buiten het gebouw.
- Het is voor de ouders ook niet toegestaan om aan de kant te blijven kijken.
De opkomsttijden blijven ongewijzigd:
Bevers: iedere zaterdag van 10.00 tot 12.00 u
Welpen: iedere zaterdag van 14.30 tot 16.30 u
Scouts: iedere vrijdag van 19.00 tot 21.00 u
Over het zomerkamp kan nog geen beslissing worden gemaakt. Informatie hierover volgt op een later moment.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Scouting Nederland (https:// www.scouting.nl/coronavirus) of kunt u contact opnemen met de groepsvoorzitter/Hopman Luc Stel, 0622490223.
Zodra een update komt, zullen wij u informeren.
Met vriendelijke Scoutinggroet,
Luc Stel
Groepsvoorzitter

There are no reviews yet.